Moerkerke Eveline

Bosdreef 15,

8470 Gistel

 

0496/80 00 72

info@medischepedicureeveline.be

 

 

 

Bij een esthetische pedicure worden de voeten uitsluitend verzorgd met het oog op het verfraaiing van het uiterlijke (nagels knippen, vijlen en eelt wegraspen). Een medische pedicure voert een esthetische pedicure uit, maar behandelt en voorkomt aandoeningen van de nagels, de huid en de tenen zoals infecties, mycose (schimmel), voetwonden, nagelafwijkingen, ingegroeide nagels, likdoorns, kloven, overvloedige eelt, pijnlijke drukpunten, eeltpitten... .

Hoe verloopt een pedicurebehandeling?

Tijdens een eerste gesprek zal er een fiche opgemaakt worden met daarin de belangrijkste factoren die relevant zijn voor de voetbehandeling zoals werkplaats, allergieën, gebruik medicatie, ziektes, hobby's.

Daarna start de verzorging van de nagels en hun omgeving, verzorging van de huid (verwijderen eelt, eventuele eeltpitten, likdoorns) en tenslotte een deugddoende massage van de voet. Indien nodig worden de nodige verbanden aangebracht.
Een standaard behandeling duurt gemiddeld 35 tot 45 minuten, maar dit kan uiteraard variëren afhankelijk van de klachten.
 
Hygiëne is erg belangrijk, alle instrumenten worden na elke behandeling gereinigd en gedesinfecteerd. De mesjes worden per klant vervangen en zijn steeds steriel.
De gebruikte producten tijdens de behandeling zijn steeds van excellente kwaliteit en specifiek voor de voetverzorging.

Manicure

wassen met zeep, reinigen met cinitaze, nagelriemen verwijderen met olie en curette (nieuwe veilige techniek), vijlen (telkens nieuwe vijl) , scrubben, incremen. Voor manicure werk ik met producten op basis van dadi oil.